Siste nytt fra kystlaget

2.Desember hadde vi stand på julemessa på Nordberg Fort. Kari og Tore B holdt salgsboden. Og Tore B underviste i knuter for interesserte. Dette var populært for barna.

 

RESTEFEST

Vi inviterer alle Kystlagets medlemmer til restefest 7.januar kl.18 i "baren"

Godtfolk!

Det er nå god aktivitet med blant annet knytting av fendere og andre aktiviteter. Det er åpent for gamle og nye medlemmer hver mandag klokka 18

Vel møtt!

Mandagsmøte 1.10 kl 18.00

Mandag førstkommende får vi besøk av ny avdelinsleder på Vest-Agder museet avd.Lista, Elise Eiengsland-Halsne.

Vel møtt til hyggelig drøs klokka 18.00

Høstsesongen er i gang

Lister 24

Førstkommende mandag 17/9 stiller Kari i baren på Sjømannshjemmet og håper å se gamle og nye medlemmer!

Påfølgende mandag 24/9 vil det bli styremøte på samme sted. Innkalling kommer via e-post.

Vårpuss Prøven

Her er statusrapport på Prøven fra Harald

Hva som er gjort:  
 
Motor: Har hatt dieselmotorrens Autol Desolite på tanken. La motorer gå en god stund etter sjøsetting,så den får tid å virke.
Hvis ingen bedring,kan det ha kommet vann i dysene;da brenner/soter de lett.
Ivar Berntsen har muligens noen liggende.Dysene ligger på toppen av motoren,og jobben er ikke særlig stor. Gutta i Kjørrefjord er informert og kan kanskje hjelpe.
 
Skroget: Rekka er pusset og flekket og malt blå med ett strøk.
                Skutesiden er pusset/flekket og oljet 5 strøk.Siste kl.4 Lørdag ettermiddag.
Anode er montert på propell.
 
Vannlinje er satt av. Under er det skrapt og flekket,klart til bunnsmøring.Det må noen skaffe.Den som sto i garasjen var ubrukelig.
 
Jern og beslag: Alt under rekka er pussrt rent ,påført rustomvendler. Pusset igjen og 2 strøk jerngrunning.Under Vlinja også dekt med bunnstoff.Over dekt med oljelakk.
 
Dørklemmene: 2 strøk olje.
 
Hva gjenstår: Alt innvendig må rubbes ,vaskes mer wsprit og oljes.En halv treliter olje står ombord og en hel i garasjen. Årene det samme. Også det viktigste: sjøsetting!!! 

Foreløpig vårprogram.

Aktivitet framover:  Første mandag etter nyttår er «restefesten» den 8. januar. Vi fortsetter på mandagskveldene på Sjømannshjemmet fra kl. 18.00

Ny båt til laget?

Fra Flekkefjord har vi fått henvendelse om å overta en gavlbåt, ca 27 fot lang, bygget i 30-årene før krigen med en BK diesel. Vi skal få mer dokumentasjon om båten, og vi skal da begynne å finne mulige finasieringskilder til å frakte den til Farsund og til oppussing. Ett stort problem er nok å finneet sted å ha båten - hvilken havn kan vi ha den i. Ett annet problem kan være om det er interesse i å ha og vedlikeholde en båt av denne typen. Fin størrelse, synes jeg (Tore). Motoren starter og båten flyter. Vi skal snakke mer om det på møtene våre og i styret.