Mandagsmøte 1.10 kl 18.00

Mandag førstkommende får vi besøk av ny avdelinsleder på Vest-Agder museet avd.Lista, Elise Eiengsland-Halsne.

Vel møtt til hyggelig drøs klokka 18.00

Høstsesongen er i gang

Lister 24

Førstkommende mandag 17/9 stiller Kari i baren på Sjømannshjemmet og håper å se gamle og nye medlemmer!

Påfølgende mandag 24/9 vil det bli styremøte på samme sted. Innkalling kommer via e-post.

Vårpuss Prøven

Her er statusrapport på Prøven fra Harald

Hva som er gjort:  
 
Motor: Har hatt dieselmotorrens Autol Desolite på tanken. La motorer gå en god stund etter sjøsetting,så den får tid å virke.
Hvis ingen bedring,kan det ha kommet vann i dysene;da brenner/soter de lett.
Ivar Berntsen har muligens noen liggende.Dysene ligger på toppen av motoren,og jobben er ikke særlig stor. Gutta i Kjørrefjord er informert og kan kanskje hjelpe.
 
Skroget: Rekka er pusset og flekket og malt blå med ett strøk.
                Skutesiden er pusset/flekket og oljet 5 strøk.Siste kl.4 Lørdag ettermiddag.
Anode er montert på propell.
 
Vannlinje er satt av. Under er det skrapt og flekket,klart til bunnsmøring.Det må noen skaffe.Den som sto i garasjen var ubrukelig.
 
Jern og beslag: Alt under rekka er pussrt rent ,påført rustomvendler. Pusset igjen og 2 strøk jerngrunning.Under Vlinja også dekt med bunnstoff.Over dekt med oljelakk.
 
Dørklemmene: 2 strøk olje.
 
Hva gjenstår: Alt innvendig må rubbes ,vaskes mer wsprit og oljes.En halv treliter olje står ombord og en hel i garasjen. Årene det samme. Også det viktigste: sjøsetting!!! 

Foreløpig vårprogram.

Aktivitet framover:  Første mandag etter nyttår er «restefesten» den 8. januar. Vi fortsetter på mandagskveldene på Sjømannshjemmet fra kl. 18.00

Ny båt til laget?

Fra Flekkefjord har vi fått henvendelse om å overta en gavlbåt, ca 27 fot lang, bygget i 30-årene før krigen med en BK diesel. Vi skal få mer dokumentasjon om båten, og vi skal da begynne å finne mulige finasieringskilder til å frakte den til Farsund og til oppussing. Ett stort problem er nok å finneet sted å ha båten - hvilken havn kan vi ha den i. Ett annet problem kan være om det er interesse i å ha og vedlikeholde en båt av denne typen. Fin størrelse, synes jeg (Tore). Motoren starter og båten flyter. Vi skal snakke mer om det på møtene våre og i styret.