Julemarked på Nordberg Fort

Den 26.11. hadde kystlaget stand på Norberg. Mye folk, gode lappekaker, men mindre salg enn tidligere år.

Mandagskvelder

I kveld, mandag den 6.11. kom vi godt i gang med nye fendere. Vi hadde solgt så mange, så det var nødvendig med påfyll. Noen lager sikkert fender til seg selv også. Det er også igang matter.

- og noen drakk kaffe -

Prøven i vinteropplag

I slutten av oktober fikk Prøven vinterfrakken på. Den 25.10 var Tore nede og skiftet motorolje og satte batteriet på vedlikeholdslading (batteri 2) - under presenningen. Ved hjelp av Skjoldensbåten, fikk jeg festet presenningen med stropper under kjølen. Tror det ble bra.

Aktivitetsmessa, Lyngdal.

Lørdag den 14.10. hadde vi en stand på aktivitetsmessa i Lyngdal. Mye besøk med mange interesserte, litt salg. Fin PR

Dugnad på Kjøpsøy

En høytrykkslørdag (2.9.) dro vi til Kjøpsøy for å fikse litt på dreneringen på bua. Prøven ville ikke starte, dvs. startmotoren var "død". Det kan nok skyldes saltvannsinntrengning etter turen rundt Lista fra Sokndalsstrand. (Klikk her for å lese litt om denne turen). Tore fant hentet "miniskjærgårdsjeepen" og Anita, Kari, Harald, Pedro og Tore kom seg til Kjøpsøy. Her møtte vi Ingvild, Jakob og Agnar. 

Vi greide å spa oss så langt ned bak bua at vi fikk ledet vannet vekk. Jakob malte vindskiene. Det ble selvsagt grillet litt, og da det begynte å regne, trakk vi bordet inn i bua. Det ble også tid til en fin tur til toppen, til kompassrosa der.

Før vi kom igang

Jakob maler

Anita og Ingvild hakker og graver

Agnar og Harlad jobber på baksiden

Litt regn gjorde ingenting.

Grillen hadde for liten kapasitet

På tur mot toppen

Kompassrosa

Strandaspelet

Prøven ble brukt første gang i Strandaspelet i 2016. Det ble en suksess, og arrangørene ville låne Prøen i år igjen. I 2016 var det representanter for Strandaspelet som fraktet Prøven fram og tilbake, men i år fant vi ut at dette kunne ble en fin tur for oss. I begynnelsen av august ble Prøven seilt til Sokndalsstrand av Harald og Agnar. De kjørte motor til Lista fyr der de satte seil og seilte resten. Turen var mandag 21.8. De hadde da fin bør og logget over 10 knop i perioder. Med på denne turen var Harald, Agnar og Anita. Det var en del sjø, og noe brøt over rekka. Ved en anledning fikk en sjø tak i båten og vred den samtidig med at baugen ble dyttet inn i en sjø. Vannet fosset inn og båten jibbet, krenget over til den andre siden der en ny sjø fosset inn over relingen. Da vasket noen av tiljene rundt i båten. Vannet nådde nesten opp til dynamo og startmotor, vann sprutet fra akslingen, - og pumpene virket ikke. De holdt hodet kaldt, fikk ryddet unna litt tauverk og ting som fløt rundt, men de kom ikke til den manuelle pumpa (det skal fikses nå så en alltid kan få tak i den) så de øste med bøtte. Ingen skadet, ingen panikk - de bare ordnet op og selte videre. Bra jobb.

Se en filmsnutt fra turen ved å klikke her.

Prøven på slipp 8. mai.

Effektivt arbeid på Prøven.

Så fikk vi smørbrød. Det smakte.

Ingen dårlig samvittighet. Arbeidet var unnagjort.

Flytting

I januar/februar flyttet vi fra Lyngdal til Farsund. Arbeidet foregikk på mandagskvelder. Sjømannshjemmet og en dobbel garasje ved Brøvigshuset er målet. Mye arbeid gjenstår, men vi er godt i gang. Torsdag, den 1.2.17 reparerte Jakob, Tore, John og Harald bakdøra som hadde rustet fullstendig fast. Vi måtte lage nye hengsler.

Møtelokalet - og arbeidsrom for tauarbeid.

Lager og arbeidsplass.

Lager og arbeidsplass.

John sveiser på nye dørhengsler.

Jakob kutter vekk restene etter de gamle hengslene.

Døra kan åpnes.

Ferdig. Mangler maling.

Rydding på lageret. Snart ferdig.

Kaffepause.