Farsund maritime dager.

Fra Lister: (av Bjørn Hoel).

Snart klart for maritime dager i Farsund
Flere av kommunens maritime foreninger har gått sammen om å arrangere maritime dager, for barn og unge i alderen 10-15 år. Stedet er Naudodden, første uken i august. 

Det forteller Bård Reymert Håberg, som representerer Farsund Motorbåforening (FMF).– Maritime dager i Farsund vil foregå første uken i august, cirka sju timer hver dag, sier Håberg videre.

I tillegg til seilforeningen og FMF er det Lista Bølgerytterforening, Farsund undervannsklubb, kystlaget, ROV fra Flekkefjord, og antakeligvis kajakklubben som arrangerer evenementet.

– Vi har fått på plass noen sponsorer, men kunne gjerne hatt flere. Det er for øvrig 30 personer som kan delta, og det er førstemann til mølla, oppfordrer Håberg. Maritime dager i Farsund vil foregå første uken i august, cirka sju timer hver dag.

 Lek og læring
Fokuset er ikke minst å lære barn og unge kunnskap om sjøliv. Det vil ikke være noen offisielle konkurranser. I løpet av de tre dagene, fra og med 3. august, blir det blant annet mulig å oppleve droner under vann. Det vil også bli mulig å lære seg førstehjelp.

– Til maritime dager i Farsund er alle barn i aldersgruppen 10–15 år velkomne, sier han.

Det understrekes at arrangementet er et samarbeid med flere maritime organisasjoner i Farsund. Går dette som arrangørene håper og tror, blir det en tradisjon.

– Vi ønsker å sette Farsund på sjøkartet igjen, som Bård Reymert Håberg sier.

Sjøspeidere
Han innrømmer at Farsunds sjøspeidere arrangerte lignende aktiviteter på 80-tallet.
– Det har vært til inspirasjon for mange, vektlegger han.

Arrangørene påpeker at det blir stort fokus på smitteforebyggende tiltak i disse dagene. Blant annet skal det kun være fire om gangen når ROV-farkostene skal ut på sjøen.

– Om vi ser det som nødvendig vil vi også ta kontakt med kommuneoverlegen, sier Håberg.

Vi ønsker å sette Farsund på sjøkartet igjen.

PUBLISERT: 9. JULI 2020 KL. 20:45SIST OPPDATERT: 9. JULI 2020 KL. 20:45

Disse er med på å lage maritime dager i Farsund. Fra venstre: Svein Jarle Bruseland, Gunnar Ludviksen, Harald Harald Schuitema, Kjell Cato Jensen, Helene Østhassel, Alf Erik Martinsen, Tom Steffen Thomsen og Bård Reymert Håberg.

Disse er med på å lage maritime dager i Farsund. Fra venstre: Svein Jarle Bruseland, Gunnar Ludviksen, Harald Harald Schuitema, Kjell Cato Jensen, Helene Østhassel, Alf Erik Martinsen, Tom Steffen Thomsen og Bård Reymert Håberg.

Nye tiljer.

I desember begynte vi å snekre nye tiljer.

Ny automatisk lensepumpe.

I august ble det lagt inn en ny automatisk lensepumpe - som kanskje vil være mer driftsikker enn de nedsenkbare.

Dugnad Kjøpsøy

I juni var det dugnad og grilling  og kos på Kjøpsøy.

Slipping

20. april var Prøven ferdig stoffet og klar til sjøsetting igjen.

Nyeste kommentarer

15.11 | 16:57

Hei! Da skal du snakke med Kari på telefon: 90953047

10.11 | 17:42

Hei 13 okt.var det en dame som jeg tror var fra Kystlaget? Jeg ønsker å kjpe de fine tova sokkene hun hadde🤔Er det mulig å få kontakt her?

12.01 | 10:30

Hei, æ har lyst å bli medlem

)

Klem fra berit amalie

14.12 | 19:28

Hei, Jeg heter Knut Samuelsen.70 år nå. Tønnes Andreas Kaade var min oldefar. En ære for meg og min familie. Jeg kan skrive mer i e-post. Ikke plass her.knut

Del denne siden