2017 Dugnad og kos

En høytrykkslørdag (2.9.) dro vi til Kjøpsøy for å fikse litt på dreneringen på bua. Prøven ville ikke starte, dvs. startmotoren var "død". Det kan nok skyldes saltvannsinntrengning etter turen rundt Lista fra Sokndalsstrand. (Klikk her for å lese litt om denne turen). Tore fant hentet "miniskjærgårdsjeepen" og Anita, Kari, Harald, Pedro og Tore kom seg til Kjøpsøy. Her møtte vi Ingvild, Jakob og Agnar. 

Vi greide å spa oss så langt ned bak bua at vi fikk ledet vannet vekk. Jakob malte vindskiene. Det ble selvsagt grillet litt, og da det begynte å regne, trakk vi bordet inn i bua. Det ble også tid til en fin tur til toppen, til kompassrosa der.

Før vi kom igang

Jakob maler

Anita og Ingvild hakker og graver

Agnar og Harald jobber på baksiden av bia

Pedro og Jakob slapper av i "kammerset" i bua.

Regn ingen hindring. Bordet ble flyttet inn

Grillen hadde for liten kapasitet

På tur i mektig landskap

Kompassrosa

2013

I løpet av sommeren er det blitt foretatt omfattende reparasjonsarbeider på bua på Kjøpsøy. Dugnaden 1. juni avdekke flere feil enn det vi rakk å gjøre denne dagen. Mye av kledningen er skiftet, nye vannbord. Ny dugnad, og Agnar har i tillegg tatt ansvar og utført et stort arbeid på bua. Nytt gulv, oljet to ganger, malt bua to ganger, installert ny ovn - -
Det mangler en plate under ovnen, og ett bord i skjørtet på brygga er løsnet. Det fikses til våren.

  • Det gamle gulvet rives

  • Vekk med gamle spiker

  • Ny ovn på plass

  • Testing

  • Nytt gulv

  • Røyken kom ut på rett plass

2012

Lørdag 2.juni var en gjeng på Kjøpsøy for å fikse på bua. Det ble skiftet mye råttent. Vi ble ikke ferdig. Det gjenstår noe arbeid på den ene siden. Den nedre delen av veggen går for langt ned, så treverket ligger i jorda og er utsatt for konstant fuktighet. Det skal gjøres noe med. Videre var vedovnen i dårlig forfatning. Vi tok den ut i den ytre delen, og det er kjøpt inn en ny ovn.

Dagen var nydelig. Strålende solskinn, og til tross for en veldig kald nordvest, var vi i le og hadde det varmt og fint. Grillpartyet som avsluttet dagen var særdeles vellykket.

2009

Bryggene klargjøres for vinteren. Lemmene stues på en trygg plass så sjøen ikke skal knuse bryggene en gang til, som i 2004

2008

Den gule bua er malt, taket er tettet og bryggene sikret mot vinterstorm.

Helga 13.-14.9. 08 var Sæløer og Lista Kystlag på tur til Kjøpsøy. Da ble lemmene båret vekk, kommunens gule bu ble malt, og dette ble kombinert med kveldskos med god mat og drikke på lørdagskvelden. Det var mye vind på lørdag, noe som kan forklare at det ikke var så mange som tok turen, men søndagen var stille og fin selv om sola uteble. Det ble en fin sosial helg på Kjøpsøy

 

2006

En velfortjent pause etter å ha slått gress og ryddet i området. Kaffen smakte godt med gode venner. Prøven tørker seil.

2005


 

Vinteren 2004 hadde en storm ødelagt ”landgangen” til den østre brygga og på Kjøpsøy. På våren 2005 ble konstruksjonen forandret slik at landgangen nå består av løse lemmer som kan skrus av og flyttes til en ”bølgesikker” plass. Når så bryggene også har løse lemmer som kan tas vekk, vil ikke bølgene få tak i noe, og ingenting vil bli ødelagt.